ФПМ и Невен део "Бањалучког пјесмобоја"

Фестивал поезије младих и Невенов фестивал деце песника имали су нове промоције на "Бањалучком пјесмобоју", манифестацији посвећеној песницима средњошколцима.

У Бања Луци је 16. и 17. новембра одржана манифестација за песнике средњошколце "Бањалучки пјесмобој". Манифестација је започела изложбом слика "Артиквитети" Душана Поп Ђурђева, коју је отворио секретар Фестивала поезије младих у Врбасу и организатор Невеновог фестивала деце песника у Савином Салу, књижевник Бранислав Зубовић. У наставку програма чланови овогодишњег жирија Милица Бакрач и Бранислав Зубовић су промовисали књигу прошлогодишње победнице Дуње Вулић, која је била и најмлађи учесник на 56. Фестивалу поезије младих. "Бањалучки пјесмобој” се одржава у оквиру традиционалне манифестације "Дјечје царство" која промовише стваралаштво деце основношколског узраста.

"Из Врбаса на Врбас – био би најбољи мото, сарадње два наша врбаска фестивала, Невеновог у Савином Селу који окупља децу основношколског узраста, и Фестивала поезије младих – песника до 27. година старости, и 'Бањалучког пјесмобоја'. И једни и други афирмишемо дечије стваралаштво подстичући њихову креативност. А да то добро радимо показују манифестације које организујемо. Победник пјесмобоја, добитник 'Златног дивита' Павле Јовановић из Аранђеловца, али и други песници који су наступили, показали су завидан квалитет и верујем да ће се наћи на Фестивалу поезије младих у годинама које долазе", истакао је Бранислав Зубовић у изјави за бањалучке медије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"