Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавала председница Маја Гојковић, донела закључак да се обезбеди 71 клима уређај за четири здравствене установе чији је оснивач АП Војводина. Клима уређаји обезбеђени су за Општу болницу Врбас (20 комада), Клинички центар Војводине (30), Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине (11), и Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Сомбору (10).

Пут Змајево - Равно Село затворен је за саобраћај због радова на надвожњаку. Један од алтернативних путних праваца за путничка и теретна моторна возила је Змајево - Бачко Добро Поље - Врбас - Куцура - Савино Село - Деспотово - Равно Село. Апел возачима да прате саобраћајну сигнализацију која је постављена на обилазном правцу, као и у Змајеву и Равном Селу. 

 

 

 

Третман сузбијања одраслих комараца са земље на територији општине Врбас биће изведен у среду, 17. јула у вечерњим часовима, најављено је из Циклонизације АД. Третман сузбијања одраслих комараца из ваздуха биће изведен у четвртак, 18. јула у раним јутарњим часовима. У случају лоших метеоролошких услова третман се помера за наредни повољан дан.

Председник општине Врбас Милан Глушац са својим сарадницима, представници Општинске организације СУБНОР-а, локалних одбора Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије, те Удружења Црногораца "Гора", поводом 13. јула - Дана устанка народа Црне Горе у Другом светском рату, положили су венце на спомен обележје народном хероју Сави Ковачевићу.

Због радова Електродистрибуције, Водозахват у Врбасу остаће без струје што ће проузроковати и прекид у водоснабдевању. Сви потрошачи у Врбасу биће без воде у уторак, 16. јула, у периоду од 13.00 до 15.00 часова. Тог дана екипе Електродистрибуције, како је најављено, обављаће радове на одржавању електродистрибутивне мреже и унапређењу електроенергетског система.

Милан Глушац изабран је за председника општине Врбас а Тијана Алексић за председницу Скупштине општине Врбас, одлучили су одборници локалног парламента на данас одржаној конститутивној седници. Глушцу ће ово бити трећи мандат на челу општине. Исту дужност обављао је од 2016. до 2017. године и потом од 2017. до 2020. године. У тринаестом сазиву био је народни посланик у Скупштини Србије. Алексићева је пре избора за председницу општинског парламента била заменица председника општине.

Завршени су радови на проширењу паркинг простора у строгом центру града. Жута зона сада броји 263 места за паркирање, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

Топлотни удар је изненадни колапс организма, а настаје због, често наглог, прекомерног повишења телесне температуре и немогућности организма да се хлади и температуру одржи у нормалним границама. Настаје услед екстремно високе температуре ваздуха, односно услед појаве топлотног таласа.

Републички хидрометеоролошки завод је издао упозорење за подручје Србије на јак и дуготрајан топлотни талас, који ће условити максималне температуре од 33 до 37°С, а од среде до краја седмице, од 10. до 14. јула, од 35 до 40°С, уз тропске ноћи у урбаним срединама. Топлотни талас пратиће и изражен дефицит падавина и са великом вероватноћом ће се наставити и почетком следеће недеље.

Три српска рукометна талента из Врбаса - Урош Митровић, Марко Вујовић и Милија Паповић, браниће боје Србије на Европском јуниорском првенству у Словенији.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"