У Ликовној галерији Културног центра Врбаса у уторак је отворена самостална изложба слика Теодоре Ракиџић, лауреата 49. Палете младих. Љубитељима уметности академска сликарка из Београда представила се са двадесетак дела разних димензија, именујући изложбу "Дугодневница".

У Савином Селу одржан је XXXV Невенов фестивал деце песника. Међу више од 550 учесника конкурса који су послали радове "врхунског квалитета", како је то оценио Тоде Николетић, члан жирија, издвојили су се они најбољи, који су посетили Савино Село и љубитељима поезије за децу, литературе и уметности, представили како чине прве кораке у свету песништва и колико су одлучни да изабрани пут начине успешним.

Удружење српско-руског пријатељства "Род", уз подршку општине Врбас, Туристичке организације, Културног центра Врбаса, Руског дома и Националног савета руске националне мањине, организоваће од четвртка до суботе, од 06. до 08. јуна, тродневни програм "У славу Пушкина - Врбас 2024".

У Градском музеју Културног центра Врбаса представљања је књига "Културно-просветни живот у Врбасу, 1945 - 1951. година", нови истраживачки рад публицисте и хроничара Владимира Увалина. Након 11 година од како је из штампе изашла Увалинова монографија "Привреда Врбаса 1945 - 1951. године", новим радом заокружује се дуготрајан истраживачки рад у ком је у фокус стављено првих седам мирнодопских година након Другог светског рата, период у ком је Врбас попримио нове обрисе и каракеристике на свим пољима живота. О књизи су говорили Југослав Вељковски, архивски саветник из Историјског архива Града Новог Сада, Павле Орбовић, историчар, из Градског музеја Врбаса, као и сам аутор.

У Врбасу је данас одржан 62. Музички фестивал деце Војводине и концерт фолклорних ансамбала. Учествовало је 40 дечијих група из целе Војводине, који су право да наступе у Врбасу изборили на полуфиналној смотри одржаној у Кули пре 15 дана.

Поводом обележавања два најзначајнија музејска празника - Међународног дана музеја и Европске ноћи музеја, који се обележавају у суботу, 18. маја, Градски музеј Културног центра Врбаса припремио је тродневни програм. Овога пута партнери Градског музеја стижу из ЈУ Музеји и галерије из Никшића и Куће легата Петра Лубарде из Београда.

Хор "Бачки певачи" Културног центра Врбаса освојио је златну медаљу на "Мајским музичким свечаностима", које су одржане у Бијељини, Босна и Херцеговина.

Савет Фестивала поезије младих, који се од 21. до 25. маја одржава у Врбасу по 56. пут, утврдио је програм овогодишње манифестације. Поштујући традицију и препознатљиве сегменте поетских сусрета у "граду на песниковој руци", и ове године љубитељи уметности имаће прилику да чују бројне афирмисане песнике, али и младе, талентоване поете који ће то у пуном сјају постати у будућности.

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отварена је изложба слика Мартина Јонаша, уметника који се сматра родоначелником наивног сликарства.

На XXI Сабору играчких ансамбала Србије, који је управо завршен у Ваљеву, фолклорни ансамбл Културног центра Врбаса награђен је најсјајнијим одличјем - "Златни опанак".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"