Општина Врбас учествовала је на завршној конференцији у склопу пројекта пројекта “Локалним дијалогом до унапређења системске бриге о деци”, који реализује Сомбоски едукативни центар у партнерству са Центром за педагошке иницијативе.

Савет за здравље општине Врбас обележиће серијом предавања, трибина, радионица и промоција OКТОБАР - МЕСЕЦ МЕНТАЛНОГ ЗДРАВЉА. Октобар је месец подизања свести о менталном здрављу, а од 1992. године, сваког 10. октобра обележава се Светски дан менталног здравља.

Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права је пред вратима, а ове године се одржава под слоганом "Велико срце деце Србије". Разговарајмо са децом, али и између себе, шта све можемо да урадимо да унапредимо њихов живот и заједно радимо на томе, порука је свим старијим који брину о деци, од родитеља, преко васпитача, учитеља и професора, па све до доносиоца одлука и одговорних за вођење установа, институција и друштва у целини.

Тешком механизацијом, комуналци су данас уклонили сметлиште предвиђено за грађевински отпад у Куцури. Јавно комиунално предузеће 'Комуналац' овај посао обавило је по решењу надлежне инспекције Општинске управе Врбас, саопштено је из ЈКП.

До почетка Пописа пољопривреде 2023. остало је још само неколико дана и у току су последње припреме за ефикасан рад на терену. Пре почетка Пописа биће организована петодневна обука за организаторе и непосредне извршиоце Пописа, по нивоима, ради обезбеђивања јединственог поступања у тумачењу и примени методологије, према плану и програму Завода, саопштили су организатори Пописа пољопривреде 2023. у општини Врбас.

У оквиру Дечје недеље 2023, која се обележава од 02. до 07. октобра, Јавна библиотека "Данило Киш" обнављаће старе и вршити нове уписе у чланство ученика свих основних и средњих школа, као и деце млађе старосне доби, по повлашћеним условима, саопштено је из ове установе.

Канцеларија за младе општине Врбас, уз подршку локалне самоуправе, организоваће по први пут припремне часове за ученике завршног разреда основне школе за полагање пријемног испита за упис у средњу школу.

Караван "Буди храбра, прегледај се" Удружења "Жена уз жену", који припадницама лепшег пола до 50 година старости нуди бесплатне, превентивне УЗ прегледе на карцином дојке, посетио је Врбас и Змајево. За само неколико сати у дворишту Месне заједнице Змајево и на Тргу Николе Пашића прегледано је више десетина жена, чиме је на најбољи начин обележен Међународни месец борбе против рака дојке.

У Врбасу је у суботу свечано отворен Фестивал хорског певања "Карпати". Ово је 13. пут како се ова културна манифестација одржава у Врбасу, а ове године окупило се више од 150 учесника, чланова хорова из Шида, Куцуре, Руског Крстура, Новог Сада и града домаћина. Фестивал који се одржава у организацији Културно-просветног друштва "Карпати", отворио је председник општине Врбас Предраг Ројевић.

У Врбасу је у петак свечано отворен "Панонски вашар". У оквиру манифестације одржава се 44. Фестивал фолклорних традиција Војводине, 14. Фестивал дечјег изворног стваралаштва и Међународни фестивал фолклора. На Фестивалу фолклорних традиција биће изведена 51 извођачка нумера КУД-ова и група из 29 места у Војводини. Представиће се оркестри, певачке и играчке групе многих војвођанских културно-уметничких друштава. У оквиру Фестивала дечијег изворног стваралаштва наступиће 25 група из 22 војвођанска места. На овај начин кроз Врбас ће од 22. до 24. септембра продефиловати више од 1.100 фоклораша из целе Војводине.

Општина Врбас и ове године била је део Европске недеље мобилности, кампање која има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај. За општине и градове, Европска недеља мобилности пружа одличну прилику да грађанима представе одрживе алтернативе у саобраћају и да им објасне еколошке изазове са којима се суочавају. Учествовањем у акцији, градови и општине могу да прикажу грађанима које су предности избора чистијих видова саобраћаја и да тиме унапреде стање саобраћаја у својој локаној средини.

Третмани сузбијања комараца из ваздуха и са земље, на подручју општине Врбас биће изведени у понедељак, 25. септембра.

Највећа војвођанска фолклорна манифестација "Панонски вашар" која окупља најбоље ансамбле традиционалних игара, песама и обичаја Војводине почиње данас и траје до недељу у Врбасу, пренео је РТВ.

Скупштина општине Врбас усвојила је данас, на XXIV заседању, Нацрт уговора о оснивању ЈКП "Регионални центар за управљање отпадом" Нови Сад.

КУЛТУРА

"Теодорини дани" у Градском музеју Врбаса

28. сеп 2023. КУЛТУРА

"Теодорини дани" у Градском музеју Врбаса

У Врбасу су у току I "Теодорини дани", културна манифеста...

"Теодорини дани" за подсећање на најстарији Врбас

15. сеп 2023. КУЛТУРА

"Теодорини дани" за подсећање на најстарији Врбас

Градски музеј Врбаса, који је део Културног центра, ове ј...

Милићевићу прва награда Фондације "Нушић" и НБ Нови Бечеј

08. сеп 2023. КУЛТУРА

Милићевићу прва награда Фондације "Нушић" и НБ Нови Бечеј

Афористичар, сатиричар и дечији песник из Врбаса Веселин ...

Роман Next level Марка Поповића представљен Врбашанима

08. сеп 2023. КУЛТУРА

Роман Next level Марка Поповића представљен Врбашанима

Марко Поповић, писац из Врбаса, представио је у четвртак...

Јубиларна, 60. самостална изложба сликара Владе Њарадија

25. авг 2023. КУЛТУРА

Јубиларна, 60. самостална изложба сликара Владе Њарадија

Уметник из Врбаса Владо Њаради обележио је пре десетак да...

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.