ОФК Врбас од наредне сезоне такмичиће се у Српској лиги Војводина. Досадашњи ранг - Војвођанска лига, група Север, остаје из Врбашана након двомеча са екипом Јединства ир Руменке, из којег је ОФК Врбас изашао као укупни победник након гостујућих 1:1 и победе на домаћм терену резултатом, 2:0, која је истински обрадовала цео тим и навијаче Врбаса, жељне доброг фудбала.

Свечаном литургијом у Храму Вазнесења Господњег, сечењем славског колача у кабинету председника општине Предрага Ројевића, а затим вишесатним забавним програмом испуњеним наступом фоклорних група и концертом Саше Матића у Центру за физичку културу "Драго Јововић", у Врбасу је обележена градска и храмовна слава - СПАСОВДАН.

Сања Жигић, председница Скупштине општине Врбас, заказала је за четвртак, 20. јун, XXIX седницу локалног парламента.

У Врбасу је данас свечано обележен Спасовдан, градска и храмовна слава ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ. Церемонија сечења славског колача одржана је у свечаној сали општине Врбас. Обележавању Спасовдана присустововали су председник општине Предраг Ројевић, председница Скупштине општине Сања Жигић, чланови Општинског већа, одборници и грађани општине Врбас. Пре свечане церемоније, одржана је литургија у цркви Ваведења Пресвете Богородице.

Штаб за ванредне ситуације oпштине Врбас обавештава све грађане да ће у среду, 12. јуна у 12.00 часова, по налогу Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије - Управе за ванредне ситуације у Новом Саду, као и на основу Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама, бити извршено оглашавање сирена за јавно узбуњивање у трајању од 60 секунди, једноличним тоном за престанак опасности.

 

На основу решења Одељења за инспекцијске послове Општинске управе Врбас, очишћене су депоније грађевинског материјала у Куцури и Врбасу. Забрањено је депоновање отпада на свим сметлиштима у општини Врбас, осим на Градској депонији која се налази на Србобранском путу, саопштено је из ЈКП "Комуналац".

Републички хидрометеоролошки завод је проследио наранџасто упозорење на грмљавинске непогоде са љусковима и градом као и већом количином падавина за кратко време (≥ 20 l/m2 у периоду до Зh), за уторак, 11. јун, за подручје Града Београда, Севернобачког, Западнобачког, Јужнобачког, Севернобанатског, Средњебанатског, Јужнобанатског, Сремског, Колубарског и Мачванског управног округа.

Јавно комунално предузеће "Комуналац" обавештава грађане да ће у уторак, 11. јуна од 09.00 до 11.00 часова, сви потрошачи у Врбасу остати без воде. 

Општина Врбас је добила пакет подршке за спровођење активности на пољу родне равноправности у оквиру пројекта "Одрживе и инклузивне услуге на локалном нивоу".

У Врбасу је отворена манифестација "У славу Пушкина", која се у организацији Друштва српско-руског пријатељства РОД, одржава од 6. до 8. јуна. Мнифестацију која укључује књижевне вечери, предавања, филмске пројекције и музичке наступе, отворила је заменица председника општине Врбас Тијана Алексић. Она је истакла да је је Врбас логичан избор за одржавање културне манифестације "У славу Пушкина".

Општинско удружење пензионера Врбас обележило је уручењем награда и признања 77. годину постојања и Дан пензионера. Свечаности је присуствовала и заменица председника општине Тијана Алексић. Она је истакла да су током 77 година чланови удружења много пута показали колико је важно бити посвећен општем добру и неговати солидарност, међусобно разумевање и подршку.

Јавно водопривредно предузеће "Воде Војводине" почело је са слањем решењa за накнаду за одводњавање за 2023. и 2024. годину, за физичка лица. Решења се прво достављају обвезницима који имају регистрован налог на порталу еУправе, што подразумева 98.844 обвезника.

Пољопривредна саветодавна и стучна служба Врбас, у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде, покренула је акцију анализе и контроле плодности пољопривредног земљишта за све пољопривредне произвођаче. Сви заинтересовани имају могућност да добију бесплатну НПК агрохемијску анализу земљишта, а затим и стручне препоруке за употребу минералног ђубрива, након жетве стрних жита и јарих усева.

Делегација ЕУ у Србији расписала је тендер за пројектовање и изградњу Регионалног центра за управљање отпадом у Новом Саду. Регионални центар за управљање отпадом у Новом Саду укључује санитарну депонију капацитета приближно 1.209.000 метара кубних, као и пројектовање и изградњу две трансфер станице са свим неопходним зградама и опремом у општинама Врбас и Бачка Паланка.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"