Силвиа Јелачић изложила слике у Галерији КЦ Кула

У Ликовној галерији Културног центра Кула отворена је изложба слика др Силвие Јелачић, академске сликарке из Врбаса.

На 12. по реду самосталној изложби докторка ликовних уметности Силвиа Јелачић љубитељима ликовне уметности се представља сликама са мотивима мора и приморја, којим је, како је речено, отворила нови простор истраживања, најважнијег деловања сваког уметника. Изложбу је отворио песник Мирослав Алексић. 

"Заиста сам уживала у раду са уљем и ја ту технику још увек учим. Овде мотив као мотив није толико важан, ово је више као неко истраживање у сликарском смислу. Желела сам да истражим како се то слика бојеним мрљама. Ово много одудара од тога што је иначе радим, јер су мени увек у фокусу биле фигуре. На једној слици се види да се бавим неким масовним сценама, ту су били спортисти, фудбалери, то је оно по чему сам позната. Ово је, дакле, један нови мотив за мене, али не пресудан, јер је много важније било како се боја меша, разлива, како се понаша, како уклопити различите структуре, како линију уклопити у бојну површину", рекла је сликарка Силвиа Јелачић.

Силвиа Јелачић је рођена 1984. године године у Врбасу. Основне и мастер студије на Катедри за графику Академије уметности у Новом Саду завршила је 2007. и 2008. године, у класи професора Радована Јандрића. Докторирала је на Факултету ликовних уметности у Београду, на одсеку графике, у класи професора Небојше Радојева 2012. године. Самостално је излагала у Београду, Новом Саду, Деспотовцу, Врбасу, Бачкој Паланци, више пута колективно у земљи и иностранству. Добитник неколико награда за свој рад. Учесник ликовних колонија у земљи и иностранству. Објавила је неколико научних чланака у часописима културе и уметности, илустровала је неколико наслова српске књижевности, члан СУЛУВ-а од 2007. године. Оснивач и члан удружења ВУМ од 2008. године. Силвиа Јелачић запослена је у Културном центру Врбас као управница Уметничке галерије и кустос Градског музеја. Оснивач је ликовне радионице "Школа цртица". Живи и ради у Врбасу.

Прилог ТВ Бачка

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"