Обележени Дан општине Врбас и Дан ослобођења Врбаса

Полагањем венаца на споменике палим борцима, војницима Црвене армије, ратницима погинулим у ратовима 1991. до 1999. године, те свечаном седницом Скупштине општине на којој су уручене Октобарске награде, у Врбасу је обележен 20. октобар - Дан општине и Дан ослобођења у Другом светском рату. Председник општине Милан Глушац истакао је овом приликом да 20. октобар представља један од најважнијих датума у историји општине Врбас, дан када се у први план увек истиче приврженост тековинама антифашизма, слободи, миру и просперитету.

"Ми сваког 20. октобра славимо храброст оних који су сломили испружену руку мрачне моћи, и из ње истргли барјак смрти. Оних који су смождили њене сурове и зле дивизије ропства. Након тог дана, у овим питомим врбаским пољима слобода је засадила своје знамење. И сваки становник наше општине га подупире снагом свог срца пуних 80 година. Та усталасана застава слободе која лебди над нашим главама је темељ нашег просперитета, и обавезни залог за будућност који преносимо новим генерацијама. Застава Србије је врховни сведок свих догађаја из наше честите и храбре прошлости. Исто тако, застава Србије је темељ наше садашњости. Под том заставом обезбеђен је раст плата и пензија, прогрес сваке локалне самоуправе. Изграђене су болнице, школе, брзе пруге, мостови, аутопутеви. Повећане су плате и пензије. Наша застава, тај снажни симбол и заштитни знак препорода државе и сваке локалне самоуправе биће поносни очевидац свих успеха Србије и општине Врбас у будућности, захваљујући председнику Србије Александру Вучићу и председнику Владе Србије Милошу Вучевићу", рекао је Глушац.

Oвогодишњи добитници Октобарске награде су Центар за физичку културу "Драго Јововић", др Данијела Вуковић и др Стана Јововић Бела, док је награда постхумно додељена др Златку Лаиновићу.  

Прослави Дана општине Врбас присуствовали су одборници Скупштине општине, чланови Општинског већа, као и бројне званице, међу којима представници Владе Србије и Покрајинске владе, заменик амбасадора Руске Федерације у Србији Александар Конанихин, затим председници многих војвођански општина, представници верских заједница, удружења бораца и националних савета, као и представници братских градова и општина Никшић, Пљевља, Будва, Тиват, Мојковац и Херцег Нови.

Milan Glušac, predsednik opštine Vrbas

Tijana Aleksić, predsednica Skupštine opštine Vrbas

Miljana Štulić. direktorica CFK Vrbas

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"