У Врбасу отворен 12. Фестивал меда

На Тргу Николе Пашића отворен је 12. Фестивал меда, који уз подршку општине Врбас организује Удружење пчелара Врбаса. Фестивал је отворио председник општине Врбас Милан Глушац који је истакао да су развој пчеларства и производња меда значајни за општину Врбас, и нагласио да држава обезебеђује велики број мера подршке.

"Драго ми је да се данас у Врбасу окупио велики број излагача, који ће посетиоцима понудити изложбени, образовни, промотивни, привредни и туристички садржај. Пчеларство и производња меда, које подстиче и снажно подржава Влада Републике Србије, нуде велике економске потенцијале. Како произвођачима, тако и држави. Зато држава из буџета финансира велики број мера и подстицаја. Од директних подстицаја по кошници, преко подстицаја за куповину пчелињих матица и куповину опреме, до подршке за органску производњу, прераду и маркетинг и подршке за младе пољопривреднике. Наставићемо заједно да радимо на развоју пчеларства", рекао је Глушац.

Он је истакао да је подручје Врбаса, као врло развијене пољопривредне средине, погодно за бављење пчеларством. "Драго ми је што видим да се из године у годину повећава број грађана наше општине који се одлучују да се посвете пчеларству и производњи меда", казао је Глушац.

Уз Глушца, пчеларима и посетиоцима Фестивала обратили су се и Драгољуб Крстић, председник Удружења, и један од најстаријих пчелара Миле Савић, који је све присутне поздравио здравицом. Фестивал меда реализује се у сарадњи са општином Врбас, Туристичком организацијом Врбас, Културни центром Врбаса, а ове године су учешће узели и основне школе "Братство-јединство" и "Петар Петровић Његош", Удружење "Храбро срце" и Еколошки покрет Врбаса.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"