Актив жена III МЗ прославио рођендан

Актив жена III Месне заједнице Врбас "Зора" свечано је обележио 48. рођендан. У холу Центра за физичку културу "Драго Јововић" бројне чланице овог удружења, заједно са пријатељима, обележиле су скоро пет деценија преданог рада, подсетиле се на десетине хуманитарних акција и акција солидарности, затим чланица које су некада предводиле Актив, и најавиле нове подухвате и ангажмане на корист целокупног друштва.

Чланице Актива "Зора" поздравио је у име локалне самоуправе Милан Глушац, председник општине Врбас. 

"У први план желим да истакнем вашу енергију која нема границе и која са лакоћом реализује све идеје и планове, још од првих дана од када је формиран Актив III Месне заједнице. Безмало пола века у Врбасу обележено је и вашим ангажманом, сећамо се безброј акција којима сте помогли најугроженијим, сећамо се ваше бриге за оне којима је у кризним тренуцима помоћ била неопходна, због чега свака од вас заслужује наше најдубље поштовање и захвалност. Задовољство ми је видети вас насмејане, пуне оптимизма и спремности да наставите даље, и управо због тога општина Врбас биће ваша подршка и партнер у свакој акцији, ви сте то заслужили својим радом и то вам припада", поручио је на почетку свечаности Милан Глушац, председник општине Врбас.

Гордана Анђелић, секретарка Актива III Месне заједнице, у име домаћина пожелела је добродошлицу свим окупљеним, истичући да организација већ 48 година у први план ставља хуманитарни рад.

"Сусрећемо се са озбиљним годинама, препрека у нашем раду била је и корона, али не одустајемо. Иза нас су деценије пуне хуманитарних акција и задовољство је дружити се и пружити помоћ тамо где је потребна. Помагали смо старе, социјално угрожене породице, децу са посебним потребама, ученике и образовне установе, некада давно, и добро је што је то далеко иза нас, и војнике на фронту, а вечерас је време да се посветимо мало себи и прославимо рођендан. Ово је прилака да се сетимо свих прошлих дана и акција које смо извеле, али и да се окренемо будућности, јер желимо да нам придруже и нове, млађе чланице, како би Актив наставио да живи и делује. Веома брзо очекује нас 50, јубиларни рођендан, и треба на време окупити и нове снаге за велику прославу. Председница Актива Јагода Ђинђић и све вредне чланице верују да се то може и мора остварити", рекла је Гордана Анђелић. 

   

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"