Обележено 80 година од ослобођења Куцуре и Савиног Села

Након Равног Села, и Куцура и Савино Село обележили су 80 година од ослобођења и победе над фашизмом у Другом светском рату. Овим поводом на спомен обележја борцима палим током рата и свим жртвама фашистичког терора, која деценијама подсећају све генерације на судбоносне тренутке историја ових места, венце су положили представници локалне самоуправе и других организација.

У име општине Врбас венце су положили Милан Глушац, председник општине, Тијана Алексић, председница Скупштине општине, и Јован Ковачевић, заменик председника општине, затим представици месних заједница Куцура и Савино Село, чланови Општинске организације СУБНОР-а, као и представници локалних одбора Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

"У овим свечаним данима када заједно са многим градовима наше државе и многим градовима Европе славимо 80. годишњицу од слома фашизма, у први план истичемо вредности слободе и заједништва, апострофирамо посвећеност миру, сарадњи и напретку, али не заборављамо јунаке који су несебично положили своје животе да би ми данас уживали у слободи. На њиховом примеру васпитавамо будућа покољења и чувамо Србију", поручио је у Куцури Милан Глушац, председник општине Врбас.

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"