Нова опрема у Саветовалишту за децу Дома здравља

У оквиру програма унапређења мера популационе политике, Министарство за бригу о породици и демографију обезбедило је Саветовалишту за децу Дома здравља "Вељко Влаховић" опрему вредну скоро два милиона динара. У овом програму учествовала је општина Врбас, а Дом здравља од данас је богатији за нову дигиталну вагу за мерење беба, антропометар, висинометар са вагом, апарат за мерење притиска код деце, апарат за мерење сатурације, отоскоп, гермицидну лампу, инхалатор, преносни аспиратор, фармацеутски фрижидер, лежајеве за бебе, сто за прегледе, колица и столице, док је локална самоуправа додатно, мимо конкурса, обезбедила канцеларијске столице за одељење.

Министарство за бригу о породици и демографију обезбедило је 1,1 милиона динара, док је локална самоуправа обезбедила додатних 740.000 динара. О улагању у Дом здравља и раду на пољу здравствене заштите деце данас су разговарали Јован Ковачевић, заменик председника општине Врбас, и др Горан Ђуровић, директор Дома здравља "Вељко Влаховић".

Нова, квалитетна опрема омогућиће запосленима да додатно унапреде свој рад и још ефикасније пруже многе услуге грађанима. Опремање је плод изузетне сарадње Дома здравља и општине Врбас. Део пристигле опреме биће коришћен у Школи за труднице, која у оквиру Дома здравља "Вељко Влаховић" функционише већ више од десет година, речено је након састанка.

У Служби за здравствену заштиту деце Дома здравља 'Вељко Влаховић' обавља се велики број медицинских услуга. У оквиру Саветовалишта за одојчад и децу у 2023. години обављено је 9.228 прегледа, док је Служба педијатрије имала 53.769 прегледа. У школском диспанзеру у току прошле године било је 25.722 прегледа, а у предшколском диспанзеру 16.683 прегледа. У Саветовалишту је прошле године обављено 869 ултразвучних прегледа.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"