Пријемом за најмлађе почела Дечија недеља

Пријемом за децу из вртића, основних и средњих школа општине Врбас, као и Удружења за помоћ МНРО, почело је обележавање Дечије недеље. Пријем је организовао председник општине Mилан Глушац, указавши на значај традиционалне манифестације која се ове године одржава под слоганом "Ја сам дете, имам план - толеранција и љубав за сваки дан". Он је истакао да су поводом обележавања Дечије недеље, под покровитељством општина Врбас, организовани бројни догађаји, представе, такмичења и приредбе.

"Деца су наше највеће богатство и будућност. Општина Врбас с поносом обележава Дечију недељу и тим поводом сам организовао пријем за децу из вртића, основних и средњих школа. Током наредних седам дана њима у част организовани су бројни догађаји, и имаће прилику да покажу своје таленте, вештине и знања. Дечија недеља нас подсећа на важност улагања у најмлађе, али и на одговорност коју сви ми као заједница имамо према њима. Трудићемо се да створимо још боље услове за њихов развој, образовање и игру, како би одрастали у безбедном и подстицајном окружењу", изјавио је Глушац.

Према његовим речима, локална самоуправа континуирано ради на унапређењу инфраструктуре у школама и предшколским установама, као и на организовању бесплатних едукативних и рекреативних програма за децу.

"За предшколско, основно и средње образовање у овогодишњем буџету предвиђено је 613,6 милиона динара, док за директну подршку ђацима издвајамо 50,6 милиона динара. Обезбеђујемо бесплатне уџбенике за ђаке прваке, субвенционишемо ужине у основним школама и набавку школског прибора, ђацима генерације и вуковцима поклањамо лап-топове и паметне сатове, регресирамо превоз ученика. У потпуности регересирамо трошкове боравка у вртићима за децу без родитељског старања, децу са сметњама у развоју, децу корисника социјалне помоћи, децу из породице палог борца, војног инвалида или цивилног инвалида рата. Такође, спроводимо и многе друге мере. У склопу бриге о породици и деци, градимо дечија игралишта, реконструишемо школе и вртиће", рекао је Глушац.

Деца и млади на пријему за ову прилику представили су установе из којих долазе, указали на потребе са којим се свакодневно сусрећу, затим на лицу места показали како рецитују и свирају, а нису изостали ни бројни поклони за представнике локалне самоуправе - било је ту медаља, слика, букета и других рукотворина најмлађих становника општине Врбас.

Уз Глушца, децу на пријему дочекали су Тијана Алексић, председница СО, Јован Ковачевић, заменик председника општине, Марија Милинић, помоћница председника општине, и Марина Ристовић, шеф кабинета председника општине.

Овогодишња Дечија недеља почела је данас и траје до 11. октобра. Спроводи се под слоганом "Ја сам дете, имам план - толеранција и љубав за сваки дан".

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"