Садржајан октобар у Канцеларији за младе општине Врбас

Kанцеларија за младе општине Врбас припремила је низ активности које ће бити реализоване током октобра. У овом месецу традиционално се одржавају познате акције и манифестације, попут Дечије недељи или програма посвећених менталном здрављу грађана, тако да ће Канцеларија за младе дати свој допринос њиховој реализацији.

Поводом обележавања 10. октобра - Светског дана менталног здравља, Kанцеларија за младе организује предавање за ученике средњих школа на тему "Eмоционалне  вештине  адолесцената"; предавач је психолог Дејан Живковић из Психолошкошког центра "Интегратива".     

Канцеларија за младе, поводом Дечије недеље, иницира и организује хуманитарну акцију "ЗЛАТНИ ОКТОБАР - ПОДРШКА ЗЛАТА ВРЕДНА"; идеја је да врбаски кафеи који су се укључили у акцију, понуде гостима могућност да куповином кафе усмеравају новац на рачун Националног удружења родитеља деце оболеле од рака - "НУРДОР"; учествују кафеи САТ, Башта у центру града, Асториа, Ретро, Библиотека 

Канцеларија за младе ће у петак, 11. октобра од 11.00 часова, бити домаћин основним школама "20. октобар", "Братство-јединство" и ССШ "4. јули" на креативној радионици, коју ће одржати Тамара Барановски, академска уметница и професорка уметности. 

У сарадњи са Националном службом за запошљавање, Канцеларија за младе ће организовати радионицу са ученицима Гимназије "Жарко Зрењанин" на тему "Каријерноо вођење и професионална оријентација"; радионицу води Маја Милић из НСЗ. Од понедељка, 04. октобра, у Канцеларији за младе организују се обуке за незапослена лица са евиденције НСЗ. Национална служба за запошљавање је обуку под називом "Клуб за тражење посла" покренула и осмислила као активну меру тржишта рада, у функцији превенције дугорочне незапослености.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"