Удружењима, црквама и верским заједницама новчана подршка од општине Врбас

Заменица председника општине Врбас Тијана Алексић уручила је данас уговоре о финансијској подршци реализицији манифестација и програма у области културе, удружењима грађана и верским заједницама. Уговори су вредни 10 милиона динара; са 3,5 милиона подржана су 34 програма у области културе, исто толико је издвојено за 34 програма које реализују удружења, а три милиона је издвојено за шест програма цркава и верских заједница.

Заменица председника општине  Врбас Тијана Алексић истакла је да је ове године подржано 20 програма више и издвојено 900.000 динара више него ранијих година.

"Финансирамо велики број манифестација, од Фестивала свирања на традиционалним инструментима, преко Фијакеријаде, Змајевачког лета, Крајишке вечери, Фестивала мађарске кухиње, Капушњик фестивала, до књижевних и гусларских вечери и ликовних изложби. Поред подршке Гркокатоличкој цркви за два пројекта, Еванђеоској и Римокатоличкој цркви за реновирање и одржавање, посебно је значајна обнова иконостаса у Храму ваведења пресвете Богородице у Врбасу, и наставак градње Храма светог Василија Острошког у Бачком Добром Пољу. Кад су у питању пројекти удружења, обухваћени је широк спектар организација, од удружења бораца и пензионера, преко удружења особа с посебним потребама до удружења младих", рекла је Алексић.

Она је нагласила да општина Врбас посвећује значајну пажњу развоју културе.

"У последње три и по године у културу смо инвестирали 1,1 милијарди динара. Захваљујући том великом инвестиционом захвату, ове године ћемо у функцију ставити домове културе у свим насељеним местима. То је добра вест за грађане целе општине. То је добра вест за све који се баве културом, јер ће лакше моћи да реализују своје програме. Објекти су модернизовани, а објекат у Равном Селу, и Дом културе у Врбасу ће, без имало сумње, бити међу најопремљенијима у Војводини. Наставићемо да улажемо у културу. Наставићемо да пружамо подршку свим удружењима, манифестацијама и црквама и верским заједницама, јер је заједничка сарадња гарант даљег унапређења живота у нашој општини", закључила је Алексић.

Уручењу уговора присустовали су и председница Скупштине општине Врбас Сања Жигић и члан Општинског већа задужен за културу и сарадњу са верским заједницама Никола Гашовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"