Расписана јавна набавка, ускоро реконструкција Дома културе у Змајеву

Реконструкција Дома културе у Змајеву почеће овог пролећа, најављено је из општине Врбас. Јавна набавка за избор извођача радова за реконструкцију објекта из 1955. године, који је последњи пут обнављан пре 30 година, и који од 2009. године није у употреби, расписана је данас. Радове вредне око 62 милиона динара финансира Покрајинска влада, а у локалној самоуправи очекује се да ће почети убрзо по окончању јавне набавке.

Председник општине Врбас Предраг Ројевић истиче да је 2024. значајна година за развој културе у општини Врбас.

"Изузетно је важно да грађани Змајева добију свој храм културе. Место које ће бити центар окупљања и у ком ће моћи да реализују све врсте културних програма. Изузетно сам поносан на чињеницу да ће ове године, напокон, после много година, сви домови културе на територији општине бити стављени у функцију. У току су завршни радови на партерном уређењу и опремању новог Дома културе у Равном Селу. Неколико месеци трају радови на реконструкцији Дома културе у Врбасу, у оквиру које се гради и савремена, мултифункционална позоришна дворана. У претходне три године реконстуисани су домови у Куцури и Бачком Добром пољу, а уз редовно одржавање, планирамо да реконструишемо и Дом културе у Савином Селу", рекао је Ројевић.

Он је истакао да је у претходне четири године у културу инвестирано више од 1,1 милијарду динара.

"Уз огромне инвестиције у комуналану инфраструктуру, у реконструкцију школа и вртића, улагања у развој спорта, путне инфраструктуре и здравства, посвећено и предано, улажемо значајна средства у развој културе. Реконструкцијом и модернизацијом домова културе у свим насељеним местима створићемо услове за организацију, реализацију и размену културних програма и садржаја. Домови културе су тачка која спаја и окупља људе, унапређујући целокупан културни, друштвени и привредни амбијент", рекао је Ројевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"