Повеља "Доситеј Обрадовић" за ОШ "Братство јединство" из Куцуре

Основна школа "Братство јединство" из Куцуре добитник је Повеље "Доситеј Обрадовић", која се додељује за изузетан допринос у образовању.

Куцурска образовна установа једна је од 14 награђених установа и појединаца у различитим областима и категоријама, а тек једна од три школе са територије Републике Србије које су заслужиле престижно признање. Повеља "Доситеј Обрадовић" додељује се трећу годину за редом појединцима и установама у области образовања, чији рад је препознат као изузетан у унапређивању образовања и васпитања. Основној школи "Братство - јединство" Повеља је додељена "за учешће установе и запослених у програмима и пројектима са значајним оствареним резултатима, за квалитет наставе, учења и васпитног рада, за примере добре праксе и успешну међународну сарадњу наставника и ученика". Како је наведено у саопштењу Министарства просвете, ова школа је пример добре праксе, што потврђују различита признања која су у претходном периоду додељивана ученицима и наставницима.

"Хвала свима који су допринели томе да школа завреди овако важно признање и свим снагама ћемо се трудити да наставимо са унапређивањем квалитета рада установе", рекла је овим поводом директорка школе Сенка Мученски.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је приликом уручења признања истакла да је Министарство просвете установило ово признање од школске 2020/21. године и да је то још једно значајно признање поред "Светосавске награде" које се додељује за допринос у просвети. Она је додала да су ове године пристигле 52 пријаве, а комисија је изабрала 14 добитника.

Свечану академију "Учитељ Доситеј" организовала је Задужбина "Доситеј Обрадовић", под покровитељством Министарства просвете, а поводом обележавања 240 година од објављивања Доситејевог дела "Совјети здраваго разума" и 220 година од објављивања песме "Востани Сербие".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"