Обележен Светски дан превремено рођених беба

И овог љубичастог 17. новембра општина Врбас придружила се обележавању Светског дана превремено рођених беба. Уз забаву, поклоне и велико срце љубави, из Културног центра Врбаса и са Трга Николе Пашића упућена је подршка малим великим херојима који се свакодневно боре да "удахну живот пуним плућима", као и разумевање за проблеме са којима се суочавају породице превремено рођених беба и жеља да буду видљивији у друштву.

"Општина Врбас је решила да буде део обележавања 17. новембра и да пружи подршку малишанима и њиховим родитељима. Организовали смо дружење како бисмо се боље упознали, разумели и да родитељи размене своја искуства. Смисао овога јесте да подигнемо свест о свим изазовима са којима се сусрећу ове породице и њихова деца и да дамо пуну подршку свим нашим малим дивовима који воде своје велике битке", рекла је поводом Светског дана превремено рођених беба Тијана Алексић, заменица председника општине Врбас.

Према статистици, у Србији је свака 11. беба превремено рођена. Превремени порођај је порођај који се догоди прерано, пре 37. недеље трудноће. Бебе рођене прерано могу се суочити са компликацијама опасним по живот и имати доживотне здравствене проблеме. Такође, бебе које су рођене пре времена су ситније, имају ниску телесну температуру, тешкоће са дисањем и проблеме са храњењем. Још увек се не зна шта тачно узрокује превремено рођење. 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"