Од 2016. Врбасу две милијарде динара од Покрајинске владе

"Покрајинска влада континуирано улаже средства у свих 45 локалних самоуправа како би омогућила постизање циља равномерног регионалног развоја на територији целокупне Војводине. Приоритет су свакако неразвијене и мање развијене општине, али нису изостале ни развијене општине као што је на пример општина Врбас у коју је, од јуна 2016. године, уложено близу 2 милијарде динара", рекао је за портал vojvodinauzivo Александар Софић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

"Новац је стратешки улаган у складу са потребама сваке општине или града, а све са циљем остварења вишег животног стандарда грађана. Покрајинска влада је у општину Врбас уложила чак 421 милион динара у пољопривредни сектор. Највише средстава уложено је у изградњу објеката канализације, за заштиту од временских непогода, заштиту биљака, те подршку младима у руралним подручјима.

У здравство је уложено 408 милиона динара, највећим делом за изградњу, одржавање и опремање објеката, а набављена су и два радиографска апарата за Општу болницу Врбас.

У области образовања, Покрајинска влада је Општини Врбас определила готово 78 милиона динара, где су приоритетни били реконструкција и санација објеката и установа образовања. Непуна 34 милиона динара уложено је у реконструкцију школских објеката. У ОШ 'Вук Караџић' у Бачком Добром Пољу завршен је пројекат реконструкције грејања и прикључења на гасну мрежу, а обновљена је и кровна конструкција ОШ 'Братство-јединство' у Куцури која је претрпела штету у олујним непогодама које су у јулу месецу посебно погодиле општину Врбас.

Да су битни сви аспекти развоја једне општине показује и чињеница да су значајна средства издвојена за област културе, чак 21 милион динара, при чему су обновљени домови културе у Равном Селу и Куцури. За област спорта и омладине издвојено је преко 36 милиона динара за реконструкцију и обнову спортских објеката и омладинску политику на територији општине Врбас.

Покрајинска влада наставиће и у будуће да улаже финансијска средства у све општине Војводине како би унапредила живот свих грађана који у њој живе и раде", изјавио је покрајински секретар Александар Софић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"