Председнику Вучићу подршка 45 друштава српско-руског пријатељства

Удружења и друштва српско-руског пријатељства из 45 градова и општина у Србији, Републици Српској и Црној Гори донела су одлуку да подржавају Александра Вучића и његову политику, саопштено је након 11. сусрета ових организација који је организован у Врбасу.

"Исказујемо велику подршку и  захвалност Председнику Републике Србије Александру Вучићу да истраје на принципијелној политици коју води према Руској Федерацији и одолевању притисцима да истој уведе санкције. На седници су донети и закључци о успостављању тешње сарадње с локалним самоуправама, као став да организације српско-руског пријатељства координисано раде на осмишљавању и реализацији руских програма и пројеката. Донети су и закључци о унапређењу сарадње у области образовања кроз подршку за студенате из Србије који су заинтересовани за студије у Руској Федерацији, као и тешња сарадња са локалним самоуправама у области културе и уметности, унапређења сарадње у области културе", наводи се у саопштењу.

Сусрети и Свечана седница одржани су у организацији Удружења српско-руског пријатељства "РОД". Поред представника удружења и друштава српско-руског пријатељства из више до 45 градова из Србије, Црне Горе и Републике Српске, присуствовали су и председник Националног савета руске националне мањине, представници Руског дома, а специјални гости су били министар за рад, борачка и социјална питања Никола Селаковић, председник општине Врбас Предраг Ројевић, председник СО Жабљак Жељко Поповић, Милорад Буха, председник Скупштине Републике Српске Крајине у прогонству.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"