ЈУМ - услуга по мери грађана

Општина Врбас учествовала је на завршној конференцији "Унапређење ефикасности и квалитета услуга на локалном нивоу - искуства и изазови у успостављању јединствених управних места", која је одржана у Београду. Врбас је био део ове конференције након што је на основу јавног позива за расподелу средстава у циљу подршке локалним самоуправама и градским општинама за успостављање јединственог управног места - ЈУМ, Министарство државне управе и локалне самоуправе одобрило општини Врбас 7,3 милиона динара за реализацију пројекта "Унапређење ефикасности и квалитета услуга на локалном нивоу".

Jединствено управно местo омогућава грађанима да на једном месту добију све информације, поднесу само један захтев и у комуникацији само са једним службеником добију одговарајуће решење. Нема више шетње од шалтера до шалтера, тиме штеде време и штеде новац. То је модерна и ефикасна управа у Србији. Сада грађанин када жели да оствари своје право, дође на једно место, на један шалтер. На јединственом управном месту грађани добијају  све релевантне информације, подноесе захтев, а на истом том месту добију решење у циљу остваривања својих права. Примера ради, у Центру за социјални рад странка код подношења захтева за социјалну помоћ уједно попуњава захтев и изјаву о сагласности за остваривање права на енергетски угроженог купца, и када ЦСР донесе решење, примерак тог решења доставља са захтевом и изјавом надлежном одељењу путем поште или електронски путем и доноси решење о остваривању права. Иста процедура се односи и на подношење захтева за дечији додатак када се подношењем захтева на шалтеру 9 Општинске управе Врбас попуњава захтев и изјаву о сагласности за остваривање права на енергетски угроженог купца. Грађанин не мора да иде на пет места да троши своје време, управа сада то ради за вас. То је и парола ЈУМ – Управа ради за вас".

Учесницима конференције обратили су се министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић, генерални секретар СКГО Никола Тарбук, и заменик амбасадорке СР Немачке у Србији Карстен Мејер Вифхаузен. У наставку конференције представљени су кључни резултати пројеката и искуства у успостављању јединствених управних места, након чега је уследила дискусија на тему најбољих пракси и изазова. 

Обједињене процедуре управних поступака можете видети ОВДЕ.

Резултати анкете - оцена грађана успостављањем ЈУМ - ОВДЕ.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"