Акција "Буди храбра, прегледај се" ускоро у Змајеву и Врбасу

Општина Врбас и Удружење "Жена уз жену" обележиће великом акцијом бесплатних прегледа Међународни месец борбе против рака дојке. У оквиру кампање "Буди храбра, прегледај се", за недељу, 24. септембар у Змајеву, и понедељак, 25. септембар у Врбасу, заказани су бесплатни ултразвучни прегледи за девојке и жене из општине Врбас.

Караван подразумева доступност бесплатних ултразвучних прегледа у посебно креираној покретној дијагностичкој кабини, опремљеној ултразвучним апаратом и свом неопходном опремом за дијагностичке прегледе којом руководи еминентни радиолог. Важност кампање "Буди храбра, прегледај се" огледа се кроз велики број прегледаних жена (6.000) које су прегледане у више од 70 градова широм Србије. Поред прегледа, у току каравана, спроводи се и стручно анкетирање жена са питањима важним за даљи рад на превенцији и очувању здравља жена, након чега се добијени одговори обрађују са циљем да се добије статистика о редовним и нередовним прегледима код жена из града који је караван у том часу посетио. Бесплатни ултразвучни прегледи намењени су девојкама, младим женама и женама до 50 година старости, док су ограничени за дојиље, труднице и жене преко 50 година старости (за жене преко 50 година обавезни су мамографски прегледи).

Прегледи у Змајеву вршиће се у дворишту Месне заједнице, а у Врбасу на Тргу Николе Пашића. Све зантересоване девојке и жене треба да се пријаве на бројеве телефона 063.571.041 или 064.805.3015.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"