Одржан XI Меморијални турнир "Драго Јововић"

У Врбасу је завршен XI Меморијални турнир "Драго Јововић", посвећен очувању успомене на једног од најбољих врбаских рукометаша, играча који је оставио неизбрисив траг у југословенском рукомету и по коме заслужено носи име и спортски центар у ком је турнир одигран. Овогодишња конкуренција, према оцени рукометних стручњака, била је одлична, учешће су узели српски шампион РК Војводина, македонски суперлигаш РК Охрид, београдска Црвена звезда и домаћин Врбас, а рукометна публика у Врбасу имала је прилику да ужива у наступима врхунских играча, младих талената и већ афирмисаних и искусних интернационалаца и репрезентативаца.

Победник овогодишњег Меморијала је РК Војводина, која је у финалу савладала РК Црвена звезда, резултатом 35:23, док је до трећег места стигао Охрид, који је након нерешеног исхода у регуларном делу - седмераца савладао екипу домаћина. За најбољег голмана турнира проглашен је Фран Лучин, (РК Војводина), најбољи стрелац је Радан Ковачевић (РК Врбас), а најбољи играч Стефан Додић (РК Војводина). Пехаре најбољим екипама и појединцима уручили су Митар Јововић, син покојног Драга Јововића, и Јован Ковачевић, члан Организационог одбора турнира.

"Врбас, локална самоуправа и сви људи из Рукометног клуба, толико су се трудили да овај турнир кроз године добије оне димензије организације како то њему доликује, како доликује нашем Драгу, некадашњем државном репрезентативцу. Заслужује да град има овакав турнир, оваквог квалитета као што је био ове године, видели смо Војводину и Црвену звезду, врхунски рукомет за љубитеље овог спорта у Врбасу, и због тога свима хвала који су помогли да се све ово организује у оваквим димензијама. Мислим на локалну самоуправу и Центар за физичку културу, на све људе из Рукометног клуба Врбас, а посебно на Милутина Перуновића који је пуно допринео да турнир израсте до ових димензија", рекао је Петар Перовић, члан Организационог одбора.

Екипу шампиона Србије и овогодишњег победника Меморијалног турнира "Драго Јововић" - РК Војводина, годинама води Врбашанин Борис Ројевић, и сам некада играч РК Врбас, који није крио задовољство због прилике да поново буде део утакмице у Центру за физичку културу у свом родном граду.  

"Овај меморијални турнир у Врбасу значи ми веома пуно, посебно сећање на Драга Јововића који је био мој први тренер, он ме је прикључио првој екипи и дао ми прве минуте на терену. Увек се радо одазовемо на позив за овај турнир, а ове године посебно нам је био важан и због подизања форме пред веома важне утакмице. Задовољан сам како смо играли, максимално смо спровели све што смо договорили и 60 минута давали све од себе, што као тренер веома волим, да нема празног хода. Трба још брусити форму, изашли смо из тешких припрема, али како буду долазиле утакмице све ће то бити боље", рекао је након финалне утакмице Борис Ројевић, шеф стручног штаба Новосађана, које веома брзо очекује наступ у Лиги Европе. 

Иначе, Меморијални турнир "Драго Јововић" ове године одржан је XI пут. Драго Јововић био је члан сениорске рукометне репрезентације Југославије и капитен олимпијске репрезентације. Учествовао је на Летњим олимпијским играма 1980. године у Москви (6. место), на Светском првенству 1978. у Данској (5. место), и на Медитеранским играма 1979. године у Сплиту (златна медаља).

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"