Почиње Дечија недеља - Велико срце деце Србије

Дечија недеља, највећа национална манифестација за заштиту и промоцију дечјих права је пред вратима, а ове године се одржава под слоганом "Велико срце деце Србије". Разговарајмо са децом, али и између себе, шта све можемо да урадимо да унапредимо њихов живот и заједно радимо на томе, порука је свим старијим који брину о деци, од родитеља, преко васпитача, учитеља и професора, па све до доносиоца одлука и одговорних за вођење установа, институција и друштва у целини.

Општина Врбас и ове године биће део Дечије недеље, која траје од 02. до 08. октобра, и за дане манифестације припремљен је програм за децу свих узраста и разних интересовања. Имаћемо спортски дан, културни дан, хуманитарни дан, припремљене су награде за најбоље такмичаре, добра забава и дружење", истакла је Марија Милинић, чланица Организационог одбора Дечије недеље 2023.

ПЛАН АКТИВНОСТИ ЗА ДЕЧИЈУ НЕДЕЉУ - "Велико срце деце Србије"

ПОНЕДЕЉАК, 02. октобар - пријем предшколске и школске деце и представника Друштва за помоћ МНРО код председника општине Врбас

УТОРАК, 03. октобар - Штафетне спортске игре за основце од I до IV разреда, ЦФК "Драго Јововић"

СРЕДА, 04. октобар - едукативна еко радионица ЈКП "Комуналац" за предшколце на тему "Рециклажа за малце", дружење са представницима ПС Врбас, Црвеног крста и Координационог тела за превенцију насиља и злостављања у општини Врбас на Тргу Николе Пашића

ЧЕТВРТАК, 05. октобар - хуманитрни базар на Тргу Николе Пашића, са којег ће сва прикупљена средства бити усмерена за потребе лечења ученика Гимназије, организатор Удружење "Наше огњиште среће"

ПЕТАК, 06. октобар - финале фудбалског и баскет турнира за основце и средњошколце, ЦФК "Драго Јововић"

Културни центар Врбас организује за прваке промоцију фолклора и народне традиције, током читаве недеље, од 11.00 часова у просторијама КЦ. У четвртак и петак, 05. и 06. октобра, у школама насељених места општине Врбас изводи се позоришна представа "Aх, Црвенкапа", за ученике од првог до четвртог разреда. 

Носиоци активности у току Дечије недеље су Актив директора школа и вртића, Општина Врбас, Културни центар Врбас, ЈКП "Комуналац", ЦФК "Драго Јововић", ПС Врбас, Црвени крст Врбас, Геронтолошки центар Врбас, Јавна библиотека "Данило Киш".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"