Општини Врбас 11 милиона динара за канализацију

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, уручили су данас уговоре у вредности од око милијарду динара, представницима градова и општина, који су остварили право на бесповратна средства на јавним конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине.

Општини Врбас припао је уговор за финансирање пројекта "Канализација отпадних вода и прикључних кракова комплекса Врбас Север, колонија Кудељаре Врбас", вредан 11.094.804 динара, који је у Покрајинскок влади потписао Милан Глушац, председник општине Врбас. С

Средства су додељена за финансирање и суфинансирање 21 пројекта у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања и заштите вода, као и локалног и регионалног економског развоја а њихова реализација ће допринети равномерном и бржем развоју АП Војводине. Обраћајући се представницима општина, Мировић је изразио наду да ће усмерана средства бити ефикасно утрошена, и нагласио да је неопходно правовремено, брзо и одговорно реаговање приликом реализације ових пројеката.

"На вама је да одредите приоритете и кандидујете најважније велике пројекте, јер Покрајинска влада у сарадњи са Управом за капитална улагања, планира расписивање новог великог конкурса већ током јануара", поручио је Мировић. Он је навео да о циљевима Покрајинске владе најбоље говори чињеница да се на територији АП Војводине ради чак 11 индустријских зона, као и да постоји велико интересовање инвеститора за локације широм Војводине, те да је сходно томе, неопходно створити услове за што квалитетније понуде.

Директор Управе за капитална улагања је поручио представницима општина да се у најкраћим временским роковима темељно припреме и доставе сву неопходну документацију како би се што пре ушло у реализацију пројеката.

За пројекте у области саобраћајне инфраструктуре усмерено је укупно 602 милиона динара а средства су добили предстваници општина Сремска Митровица, Суботица, Бачка Паланка, Бечеј Инђија и Опово. У области водоснабдевања и заштите вода додељено је 252 милиона динара предствницима општина: Кинкинда, Алибунар, Апатин, Врбас, Кула, Нова Црња, Нови Бечеј, Пећинци, Стара Пазова и Тител, док су у општине Панчево, Сомбор, Рума, Темерин и Шид, усмерена средства у вредости од 207,5 милиона динара у области локалног и регионалног економског развоја.

КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

06. јун 2018. КУЛТУРА

Дунавска соната зове младе музичаре

Фестивал класичне музике на отвореном Дунавска соната поз...

Отворена изложба слика Петра Шушулића

28. мај 2018. КУЛТУРА

Отворена изложба слика Петра Шушулића

У Галерији Удружења ликовних уметника Врбаса - УЛУВ, отво...

Александар Габона победник 50. ФПМ

27. мај 2018. КУЛТУРА

Александар Габона победник 50. ФПМ

Победник 50, јубиларног Фестивала поезије младих је песни...

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

25. мај 2018. КУЛТУРА

Пријем за финалисте Фестивала поезије младих

За десет финалиста 50. Фестивала поезије младих данас је ...

Почео 50. Фестивал поезије младих

23. мај 2018. КУЛТУРА

Почео 50. Фестивал поезије младих

Подсећањем на имена свих 49 досадашњих лауреата, синоћ је...