Обележен Дан државности Србије

Поводом Сретења - Дана државности Србије, Милан Глушац, председник општине Врбас, положио је венце на спомен бисте народним херојима Милану Кучу и Сави Ковачевићу у Савином Селу. Заједно са сарадницима, Глушац је након полагања венаца  разговарао и са члановима општинског и месног одбора СУБНОР-а.

"Одали смо пошту палим борцима, херојима који су у борби против највећег зла у модерној историји човечанства положили своје животе за слободу народа. Наша земља, као део савезничких снага, дала је огроман допринос и поднела велике жртве да би данас сви ми живели слободно и мирно, и наша је обавеза да за будуће генерације сачувамо сећање на ту огромну храброст. На нама је да чувамо слободу и негујемо толеранцију", рекао је након полагања венаца Глушац и свим грађанима честитао Дан државности.

Венце су положили и представници ОО СУБНОР, као и Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Сретење - Дан државности Србије празнује се 15. и 16. фебруара, а установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак и дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав модерне српске државе - Сретењски устав.