Обележена годишњица ослобођења Врбаса

У једном дану, свакога 20. октобра, Врбас обележава два велика празника - Дан ослобођења и Дан општине. Један од најзначајнијих датума у историји града почео је полагањем венаца на споменик жртвама фашизма на Градском гробљу, затим на споменике двојици страдалих војника Црвене армије и свим жртвама ратова од 1991. до 1999. године, а завршио централним програмом обележавања Дана ослобођења на споменику жртвама фашизма у центру града.

Венце су положили представници општине Врбас, организација СУБНОР-а из Врбаса, Новог Сада, Србобрана, Херцег Новог и Вуковсра, представници Амбасаде Украјине, политичких и других организација.

На славне тренутке борбе за ослобођење и немерљиву жртву коју су за слободу поднели сви учесници НОБ-а, подсетили су Вељко Миловић, председник ОО СУБНОР-а, и Милан Глушац, председник општине Врбас.

У програму обележавања Дана ослобођења Врбаса учествовали су ученици ОШ "Петар Петровић Његош" и ОШ "20. октобар", а малишани из ПУ "Бошко Буха" учествовали су у ликовној колонији.