Saopštenje Crnogorske partije

Zbog kršenja zakona i propisa država Srbija je od juna mjeseca ove godine Nacionalnom savjetu Crnogoraca obustavila budžetsko finansiranje. Crnogorska partija zahtijeva od Nacionalnog savjeta da ispravi ukazane nedostatke, jer svojim odnosom prema budžetu države koja ga finansira kalja ugled cijele crnogorske zajednice u Republici Srbiji.

Na žalost, Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji postao je instrument za sabotiranje političke i nacionalne emancipacije građana Srbije crnogorske nacionalnosti. Dužnost Crnogorske partije je da ukaže na teške posljedice takvog djelovanja.

Na prozorima sjedišta Savjeta u Vrbasu, protivno zakonu istaknute su na nedostojan način, izblijeđele zastave Republike Srbije i crnogorske nacionalne zajednice u Srbiji. Takođe, crnogorski savjet je jedini savjet u Srbiji koji nema istaknutu zastavu matične države i jedini savjet koji ima sjedište u AP Vojvodini, a koji nema istaknutu zastavu Pokrajine. Ta žalosna vizuelna poruka u potpunosti je suprotna mentalitetu i shvatanjima pripadnika crnogorske zajednice.

Crnogorska partija zahtjeva od Nacionalnog savjeta da se hitno riješi ovo pitanje i isticanje državnih simbola upodobi sa zakonskim normama.

Press služba CP

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"