Saopštenje CRNOGORSKOG KLUBA članova NSCNM

Tri godine rada Nacionalnog savjeta crnogorske manjine u Srbiji obilježeno je izborom trećeg Predsjednika savjeta, u uslovima ozbiljnog kršenja procedura predviđenih Statutom i nezakonitim izborom Izvršnog odbora.

Pitanje odgovornosti prijethodne predsjednice za katastrofalno stanje Nacionalnog savjeta, zasad, nije ni razmatrano. Zbog kršenja zakona, bez ijedne održane sjednice i smislene aktivnosti u poslednjih 18 mjeseci, Savjet je zadnju godinu svog prvog saziva dočekao sa blokiranim finansiranjem od strane države.

Tužnu sliku pojačava prizor kancelarije Savjeta u Vrbasu u koju su ga, kršeći ranije odluke, grupa članova ilegalno preselili. Na novom sjedištu su na nezakonit i neprimjeren način istaknute, isprane zastave Srbije i savjeta, postavljena pa trajno skinuta zastava Crne Gore. Nije istaknuta, zakonom obavezna, zastava AP Vojvodine.

Jedina odluka koja je donešena i dosljedno sprovođena u tom periodu tiče se putnih troškova, koji su za taj period nerada premašili milion dinara.  Trenutno vladajuća grupa u Savjetu, koja se ističe u destruktivnom ponašanju od samog njegovog formiranja i koja je vinovnik brojnih incidenata u njegovom radu, nemogućnost pronalaženja kvoruma za održavanje sjednica pokušava prevazići pokušajem podjele preostalog novca na računu Savjeta. Sredstva žele radpodjeliti sebi samima putem konkursa za udruženja građana.  To je i glavna tačka Dnevnog reda sjednice zakazane za danas u Vrbasu. Time se šalje poražavajuća poruka da su pare osnovni motiv djelovanja mnogih članova prvog saziva Nacionalnog savjeta crnogorske manjine u Republici Srbiji. Crnogorski klub, osim jednog svog člana koji će pratiti tok sjednice, neće prisustvovati istoj.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"