Саопштење ОО ДСС Врбас

У светлу последњих постизборних догађаја, под плаштом слободног ширења ЛОКАЛНЕ АУТОКРАТИЈЕ  и утеривања страха у  кости, докони високои функционер СНС, након досадне предизборне капање, у којој на локалу није имао помоћ другара из  високо- образовних установа, решио да и он учини нешто за партију којој толико дугује.

Високопоштовани магистар је лично поднео кривичне пријаве против својих политичких неистомишљеника. Кривичне пријаве поднете против председника ОО ДСС Врбас Гојка Перовића и његовог подпредедника Игора Канкараша, нису ништа друго до политички притисак најниже врсте. На терет им се стављају најтежа кривична дела:

  1. Удруживање ради насилног рушења Уставног поредка
  2. Противуставно деловање
  3. Нарушавање угледа државе Србије
  4. Нарушавање угледа високих Државних функционера

За набројана дела је надлежно Више тужилаштво у Сомбору, а најмања запрећена казна за ова дела износи  “свега“ 10 година затвора.

Важно је напоменути да сличне квалификације, које се стављају терет нашим истакнутим члановима Општинског одбора, нису изречене још од полицијске акције „Сабља“.

При томе, кривичну пријаву не прати ниједан здраворазумски и иоле валидан доказ да су починили дело које им се ставља на терет.

Као доказ, наведено је писмо, штампано на обичном папиру у коме је као аутор наведен Патриотски блок – ДСС/Двери а све без потписа и печата истих.

Са жаљењем истичемо да писмо нисмо били у материјално-техничким могућностима да „произведемо нити ставимо у промет“ . Истичемо „Са жаљењем“ јер смо писмо видели и можемо да се сложимо са већином навода из истог.

Па, иако је кривична пријава правни нонсенс, поучени виђеним (фантомке на Савамали, дешавање у Оџацима, РТВ-у и посебно „пријатељским убеђивањем уз пиће“ у Апатину) изражавамо оправдану забринутост да би партијски тужиоци, судије и судови наша два истакнута члана могли да процесуирају и осуде без иједног доказа.

Тако је било у време немачке окупације 1942.-1945., тако је било од 1946.-1951., тако је нажалост и данас.

Остаје да лебди у ваздуху отворено питање:

Да ли је магистар ово урадио на своју руку, без консултовања правника и централе своје партије?

Посебно забрињава чињеница да је премијер правник, дозволио да овакав правни нонсенс иде уз име партије којом председава.

Ово је уједно и испуњење најављених одмазди, додуше  легалним средствима . Упозорени смо још током априлске кампање да нешто слично можемо да очекујемо (о чему сведочи и смс преписка Кажић-Перовић) Можемо ли сутра очекивати радикалније потезе из ОО СНС Врбас у виду физичких напада на чланове ОО ДСС Врбас?

Изгледа да је предизборна битка за локалне изборе 2017. почела и то на нај прљавији могући начин.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"