Изложба фотографија са конкурса "Музеј и комуникација"

У Ликовној галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба фотографија са конкурса "Музеј и комуникација". Ово је први програм овогодишњих Дана музеја, манифестације која се одржава од 14. до 20. маја.

Како је речено, на конкурс је пристигло 188 фотографија од 35 аутора, а за излагање је припремљено 35 фотографија од 20 аутора. Прва награда припала је Маји Стошић за фотографију "У Лувру", друга награда Ђорђу Вукадиновићу за фотографију "Сцена II", трећа Ивани Стојановић за фотографију "Скулптуре", а похваљени су Миленко Савовић за фотографију "Двојник", Предраг Филиповић за фотографију "Музеј 2", као и Владо Њаради за фотографију "Нове генерације". Одлуке о наградама донео је жири у саставу проф. др Жељко Шкрбић, Милован Улићевић и Миленко Радованов.

Изложбу су отворили галеристкиња Ликовне галерије Силвиа Јелачић, историчар и кустос Градског музеја Павле Орбовић, проф. др Жељко Шкрбић и Милован Улићевић. "Конкурс је био врло интересантан, и темом и по броју пристиглих радова, а током жирирања смо се свакој фотографији враћали по неколико пута. Било је и тешко, јер је сама тема била врло провокативна, и мислим да ће се посетиоци лепо осећати гледајући ове фотографије. Свака од њих носи поруку, да ли скривену или видљиву одмах на први поглед. Такође, мислим да ће бити велика штета ако ова изложба не изађе из Врбаса, односно не прође и по другим местима како би је погледала шира публика", истакао је проф. др Шкрбић.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"