"Дани Српске у Србији" и у Врбасу

Врбас ће и ове године бити део традиционалне манифестације "Дани Српске у Србији", која се одржава од 15. до 21. септембра и имаће 32 програма у 43 извођења у 20 градова Србије.

"Дани Српске у Србији", у циљу промоције Републике Српске, сваке године кроз различите програмске активности подстиче размену културних остварења и културне баштине, представља природне лепоте, туристичка места и руте, угоститељство, кулинарство, презентује инвестиционе могућности, и тако учвршћује везу између српског народа са обе стране Дрине.

Ове године део програма који ће бити изведен у Врбасу је монодрама "Вук Караџић" Љуба Божовића, по тексту Милована Витезовића. Извођење је заказано за понедељак, 18. септембар у 19.00 часова, у Народној библиотеци "Данило Киш".

Пројекат се реализује у сарадњи са уметницима, научницима и привредницима који су родом или пореклом из Републике Српске а живе и раде у Србији, као и у сарадњи са уметницима, научницима и привредницима Србије. Посебна сарадња остварује се са завичајним друштвима и удружењима у Србији.

Манифестација "Дани Српске у Србији" покренута је 2013. године.
 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"