Ликовна колонија у Геронтолошком центру

С циљем да штићеницима обезбеди боравак у установи пун креативних садржаја, Геронтолошки центар Врбас, у сарадњи са члановима "Атељеа 05", организовао је ликовну колонију. Девет уметника дружило се током целог дана са старим лицима смештеним у објекту установе у Врбасу.

"Геронтолошки центар је обрисао сузе кишног јутра и нацртао осмех на лице. У томе му је помогла инфузија креативне енергије уметника 'Атељеа 05'. Окупљени у малу али снажну групу девет сликара, предвођени Драганом Симићем, разместили су свој сликарски прибор и платна у прелепом зеленом дворишту установе и отерали сиве кишне облаке залутале у преостале скупоцене дане летњег сунца. Тамо где престаје инспирација почиње стварање оснажено микро озоном зеленила и прецветалих становника баште у Геронтолошком центру Врбас. Боравак и креативну енергију појачали су корисници и особље центра на челу са директорком установе Радмилом Мусић. Тренутак по тренутак и кап боје постаје потез, облик и значење емоције која ипак траје вечно. У прилог томе говори и Ратко Шоћ, уметник који ове године прославља 60 година стваралачког рада, и нешто мало више рођендана. Порука дана и за убудуће је да искрена жеља за лепотом и мудрошћу не зна за године. Она је утешила срца свих учесника уз наду да је радост поновног сусрета ближе него што растанак доказује", саопштено је из Геронтолошког центра Врбас.

Учесници овогодишње ликовне колоније били су: Јулија Ђокић, Мира Делић, Љиљана Радојчић, Снежана Мишовић, Снежана Вујошевић, Радомир Глушац, Милосав Павловић, Драган Бабовић, Драган Симић и Ратко Шоћ.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"