"Род" организује курсеве плеса и руског језика

Удружење српско-руског пријатељства “Род” Врбас најавило је за октобар покретање школе естрадног плеса за децу узраста од првог до шестог разреда, као и курс руског језика за младе и одрасле. За прву половину октобра из овог удружења најављују и одржавање Недеље руске културе у Врбасу, а за крај године и одржавање годишње скупштине и промоција монографије о десетогодишњици рада.

"У сарадањи са Студијом модерног пласа 'Монмираж' из Суботице, којим руководи Олга Пугачова, академски кореограф са богатом каријером и бројним признањима, покрећемо школу овог плеса у Врбасу. У школи ће заинтересована деца, узраста од шест до дванаест година, имати могућност да савладају основе класичног балета, елемената стандардног, латино и естрадног плеса, са основима гимнастике, глуме, а радиће се и на учењу руског језика. Остварили смо сарадњу са основним школама у Врбасу, које су у томе препознале могућност да се деца физички више активирају и науче више вештина истовремено, а све кроз забаву и игру”, рекао је Радољуб Ускоковић, председник Удружења.

Промоција школе плеса одржаће се 19. септембра у ОШ "Светозар Милетић" и у ОШ "20. октобар" "Род" организује и курс руског језика за одрасле који желе да савладају основни и средњи ниво конверзације на руском. Програми су у складу са програмима Руског дома, а наставу изводе професори руског језика и књижевности. Пријаве су могуће до 12. октобра, а најбоље је то учинити путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. "Почетком октобра имаћемо и отварање изложбе фотографија о руској емиграцију у Војводини, јер се навршава стогодишњица од њиховог доласка на ове просторе. Упоредо ћемо имати и ревију руских и совјетских филмова са тематиком револуције у Русији. У току Недеље руске културе планирамо и једно предавање као и јавни час руског језика", истакао је Ускоковић. Улаз на све програме је бесплатан, док се за курсеве наплаћује симболична цена. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"