Уређена још једна депонија грађевинског отпада

На основу решења Одељења за инспекцијске послове Општинске управе Врбас, екипе Јавног комуналног предузећа "Комуналац" уредиле су депонију грађевинског отпада на крају улице Миливоја Чобанског, надомак некадашње фабрике "Мепол". Ово је већ трећи пут да се у овој години уређује ова депонија.

Према речима пословође у ПЈ "Чистоћа" Младена Павловића, на површини од 20.000 хиљада квадратних метара веома често долази до затрпавања, посебно приступног пута, јер појединци неодговорно одлажу отпад на уласку у депонију и тако запрече пут ка месту намењеном за одлагање шута, земље и осталог грађевинског материјала. "На овом простору поред грађевинског, затичемо највише комуналног и кабастог отпада, иако се сметлиште за те намене, којим управља ЈКП и на коме је одлагање смећа бесплатно, налази на свега неколико стотина метара од депоније грађевинског материјала. Ова депонија треба да се користи искључиво за грађевински отпад како би се њен век продужио. Овако имамо проблем и са затрпавањем канала за одвођење атмосферских вода који се налазе уз сметлиште, па нам то отежава и продужава посао", рекао је Павловић.

Истовремено, екипе "Зеленила" уредиле су парк у улици Лазе Костића, а затим и простор на раскрсници код Велике пијаце, саопштено је из ЈКП "Комуналац".