Ловци на пластику посетили ЈКП "Комуналац"

Представници Основне школе "Петар Петровић Њего" и Јавног комуналног предузећа "Комуналац" потписали су Меморандум о сарадњи којим се обе стране обавезују да заједничким снагама спречавају загађење животне средине. Ђаци четвртог разреда ове образовне установе, на челу са учитељицом Снежаном Ковач, део су пројекта о заштити животне средине који је назван "Лов на пластику", а млади ловци посетили су данас Пословну јединицу "Чистоћа" и на лицу места сазнали како се врши селекција и пресовање амбалажне пластике, коју комунални радници сакупљају са градских улица.

"Француска амбасада расписала је конкурс чија је тема у вези са утицајем пластике на животну средину. Ми смо одлучили да кроз изборни предмет Рука у тесту направимо својеврсни пројекат и учествујемо у поменутом конкурсу. Задатак нам је био да деци приближимо науку кроз игру. Стога смо  радили разне анкете и истраживали, и, што је најважније, захваљујући ЈКП 'Комуналац' сазнали како све то изгледа у пракси и реалности", рекла је учитељица Снежана Ковач.

"Позвали смо наше најмлађе суграђане да нам буду савезници и да нам помогну да решимо најтежи задатак, а то је очување животне средине. Ако децу научимо од малих ногу да врше селекцију отпада, онда ће они то упамтити за читав живот. Наш задатак је, поред одржавања хигијене града, да вршимо и едукацију наших суграђана и да се заједничким снагама трудимо да имамо што лепшу и уређенију животну околину. Зато смо, симболички, потписали Меморандум о сарадњи", рекао је координатор ПЈ "Чистоћа" Дамир Ројевић.

Комуналци нису могли да одбију позив на изложбу дечијих радова насталих преобликовањем пластике, те се дружење наставило у учионици школе. За ЈКП "Комуналац" овај час о рециклажи уједно представља круну едукативних активности са основцима које су спроводили током школске 2017/2018. године. Подршку о наставку сарадње пружила је и директорка ОШ "Петар Петровић Његош" Славица Гвозденовић. "Руководство школе одувек је подржавало овакве акције и, свакако, пројекте својих запослених. Завршавамо још једну школску годину, али већ од септембра своја врата отварамо 'Комуналцу' за нове еколошке подухвате", поручила је Гвозденовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"