Предавања о здравственој заштити жена

Имајући у виду чињеницу да су жене у мањим срединама недовољно информисане о здравствeној заштити и правима која имају, као и да не постоје адекватне специјалистичке службе здравствене заштите жена, Завод за равноправност полова ће у оквиру програма "Унапређена информисаности жена о једнаком приступу здравственим услугама и елиминисању дискриминације жена у области здравствене заштите", одржати у местима општине Врбас три информативна округла стола под називом „Женино здравље је њена снага“ намењених едукацији жена са села.

"Предавања ће бити одржана у сарадњи са локалном самоуправом Врбас у три села, а прво у низу биће одржано у петак, 23. марта, у Бачком Добром Пољу (Месна заједница, Маршала Тита 122), са почетком у 18.00 часова. Друга два округла стола биће одржана у Савином Селу 30. марта, и у Куцури 13. априла, такође у просторијама локалних месних заједница, у исто време. 

Предвиђено је обраћање Предрага Радовића, помоћника покрајинског секретара за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Диане Миловић, директорке Завода, Снежане Кнежевић, заменице покрајинског омбудсмана задужене за област равноправности полова, и др Данице Драгнић, специјалисткиње гинекологије и акушерства која ће одржати стручно предавање о здравственој заштити жена. Обавеза  наше државе је да елиминише или смањи дискриминацију жена у области здравствене заштите предузимањем посебних мера које ће допринети ефективном остваривању права на здравствену заштиту; равноправан приступ здравственим услугама, посебно оним у вези са планирањем породице, посебне здравствене услуге које се односе на трудноћу, порођај, постпорођајни период, као и бесплатне услуге тамо где је неопходно", наведено је у саопштењу Завода за равноправност полова. 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"