"Комуналац": Заштите водомере од смрзавања

Пословна јединица "Водовод и канализација" ЈКП "Комуналац" обавештава кориснике услуга да је због ниских температура потребно адекватно заштитити уређаје за мерење потрошње воде од смрзавања и оштећења.

"Заштита се може обавити прекривањем неким термоизолационим материјалом, водећи рачуна да се може лако приступити водомеру због очитавања потрошње. Потрошачима који дуже време не бораве у објектима који су прикључени на водоводну мрежу саветује се да затворе вентил иза водомера и испусте воду из унутрашњих водоводних инсталација, како би спречили смрзавање и оштећење", стоји у саопштењу.

Истовремено, Пословна јединица "Чистоћа" најављује да ће у суботу, 24. фебруара, бити организована акција одношења ПЕТ амбалаже из домаћинстава у Врбасу. "Одношење ПЕТ отпада почиње у 07.00 сати ујутро. Потребно је да суграђани до тог времена провидну пластику спакују у типизиране вреће и оставе их испред својих кућа. Комуналци ће, у зависности од сакупљеног отпада, корисницима услуга оставити нове вреће за наредну акцију прикупљања ПЕТ-а. Неопходно је придржавати се назначеног термина да би сав отпад био однесен", истиче се у саопштењу.