Обележен Дан државности Србије

Поводом Сретења - Дана државности Србије, Милан Глушац, председник општине Врбас, положио је венце на спомен бисте народним херојима Милану Кучу и Сави Ковачевићу у Савином Селу. Заједно са сарадницима, Глушац је након полагања венаца  разговарао и са члановима општинског и месног одбора СУБНОР-а.

"Одали смо пошту палим борцима, херојима који су у борби против највећег зла у модерној историји човечанства положили своје животе за слободу народа. Наша земља, као део савезничких снага, дала је огроман допринос и поднела велике жртве да би данас сви ми живели слободно и мирно, и наша је обавеза да за будуће генерације сачувамо сећање на ту огромну храброст. На нама је да чувамо слободу и негујемо толеранцију", рекао је након полагања венаца Глушац и свим грађанима честитао Дан државности.

Венце су положили и представници ОО СУБНОР, као и Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије.

Сретење - Дан државности Србије празнује се 15. и 16. фебруара, а установљен је у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године дигнут Први српски устанак и дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав модерне српске државе - Сретењски устав.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"