У Врбасу ускоро Клуб за тражење посла

U Vrbasu uskoro Klub za traženje posla

Представници Националне службе за запошљавање и 85 локалних самоуправа у Србији, међу којима је и општина Врбас, потписали су данас споразуме о отварању 40 нових клубова за тражење посла, 10 центара за информисање и професионално саветовање и 80 самоуслужних радних станица, који ће у наредном периоду бити успостављени уз финансијску помоћ ЕУ.

Уговор са Зораном Мартиновићем, директором НСЗ, у име општине Врбас потписао је Милан Глушац, заменик председника општине.

Реч је о пројекту "ЕУ помоћ теже запошљивим групама" који помаже незапосленима да унапреде знање и вештине за активно тражење посла и да на тај начин постану конкурентнији на тржишту рада. ЕУ је за тај пројекат издвојила 6,5 милиона евра, а НСЗ 3,6 милиона евра.

"Циљ је да се отварањем нових јединица помогне незапосленим у тражењу посла, али и да се локалне самоуправе активније укључе у пружање те помоћи, све у циљу смањења стопе незапослености у Србији. Пројекат је посебно усмерен на теже запошљиве групе становништва, попут неквалификованих и нискоквалификованих радника, дугорочно незапослених, незапослених у руралним областима и особа ромске националности", речено је након потписивања уговора.

Ове године је за мере активне политике запошљавања опредељено 2,8 милијарди динара и још 550 милиона за особе са инвалидитетом.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"